Άρθρα

8 συμβουλές για την καλύτερη συντήρηση των κεφαλών εκτύπωσης

Στην Labelink, λαμβάνουμε συνεχώς πολλές κλήσεις για επισκευές που θα μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν με τη σωστή και έγκαιρη συντήρηση. Ως αντιπρόσωποι της Zebra, της Carl Valentin, και διαθέτοντας Πιστοποιημένο Κέντρο Επισκευών, έχουμε συγκεντρώσει τις πιο σημαντικές αλλά και απλές συμβουλές συντήρησης για τους θερμικούς εκτυπωτές

Συμβουλή # 1: Κρατήστε τις κεφαλές εκτύπωσης καθαρές.

Μια από τις πρώτες βλάβες που εμφανίζονται στους θερμικούς εκτυπωτές γραμμωτού κώδικα οφείλεται στις κεφαλές που δεν καθαρίζονται τακτικά. Μια καλή αρχή, βασισμένη στην εμπειρία, είναι να καθαρίζετε την κεφαλή εκτύπωσης κάθε φορά που αντικαθιστάτε την μελανοταινία ή το ρολό ετικετών. Αυτό το εύκολο βήμα μπορεί να διαρκέσει μόνο ένα λεπτό και θα μπορούσε να μειώσει το κόστος σας κατά τη διάρκεια ζωής του εκτυπωτή.

Συμβουλή # 2: Ελέγξτε τις συνιστώμενες ρυθμίσεις θερμότητας και έντασης εκτύπωσης.

Εάν θεωρείτε ότι αλλάζετε συχνά πολλές κεφαλές εκτύπωσης, μπορεί να θέλετε να συμβουλευθείτε το Εγχειρίδιο Χρήσης του εκτυπωτή σας για τις συνιστώμενες ρυθμίσεις θερμότητας και έντασης της εκτύπωσης. Μία εσφαλμένη ρύθμιση θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της κεφαλής και θα σας κοστίσει περισσότερα κατά τη διάρκεια ζωής του εκτυπωτή. Εάν δεν είστε σίγουροι για τη ρύθμιση που χρειάζεστε, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε με την εγκατάσταση και τη ρύθμιση.

Συμβουλή # 3: Κρατήστε καθαρό τον αισθητήρα.

Ο αισθητήρας ετικετών είναι το στοιχείο μέσα στον θερμικό εκτυπωτή που εξασφαλίζει ότι ο χώρος μεταξύ της ετικέτας και της κεφαλής εκτύπωσης είναι σταθερός. Η σκόνη και τα σωματίδια στον αισθητήρα μπορούν να διακόψουν και να σταματήσουν τις λειτουργίες εκτύπωσης.
Συνιστάται να χρησιμοποιείτε καθαρισμό με πεπιεσμένο αέρα για ηλεκτρονικό εξοπλισμό, για να ρίξετε μερικές ριπές αέρα στον αισθητήρα. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων σκόνης από το προηγούμενο ρολό ετικετών. Αυτό μπορεί να γίνει αμέσως πριν βάλετε το νέο σας ρολό.

Συμβουλή # 4: Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας μελανοταινίες.

Δυστυχώς, οι μελανοταινίες χαμηλής ποιότητας από άγνωστες πηγές δεν κατασκευάζονται σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές του κεριού ή ρητίνης για τον εκτυπωτή σας και θα μπορούσαν να προκαλέσουν συσσώρευση. Αυτή η συσσώρευση θα μειώσει την ποιότητα της εκτύπωσης, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο περιεχόμενο των γραμμωτών κωδικών και των ετικετών. Αν προμηθεύεστε τα αναλώσιμα σας από την Labelink, τότε αυτή η συμβουλη δεν θα σας απασχολήσει.

Συμβουλή # 5: Χρησιμοποιήστε μια ελαφρώς ευρύτερη κορδέλα.
Όταν χρησιμοποιείτε έναν εκτυπωτή θερμικής μεταφοράς, μια καλή πρακτική είναι να αγοράσετε μια μελανοταινία που είναι ελαφρώς ευρύτερη από την ετικέτα σας. Αυτό το επιπλέον πλάτος θα σας βοηθήσει να λιπαίνετε την κεφαλή εκτύπωσης, επεκτείνοντας τη ζωή της.
Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας ειδικός θα σας καθοδηγήσει ώστε να επιλέξετε τα καλύτερα αναλώσιμα, κατάλληλα για την εφαρμογή σας.

Συμβουλή # 6: Χρησιμοποιείτε μόνο χαρτί ετικετών καλής ποιότητας.

Μερικές φορές, το ρολό των ετικετών χαμηλού κόστους κρύβει επιπλέον κόστος, καθώς συμβαίνει να διαθέτουν τραχείς κόκκους, προκαλώντας περιττή φθορά στις κεφαλές εκτύπωσης και μειώνοντας τη διάρκεια ζωής. Καθώς οι κεφαλές εκτύπωσης είναι πιο δαπανηρές από ότι τα ρολά, συνιστάται να αγοράζετε ετικέτες ελάχιστα ακριβότερες και με καλύτερη ποιότητα, παρά καινούρια κεφαλή.

Συμβουλή # 7: Κρατήστε τον εκτυπωτή σας καθαρό, μέσα και έξω.

Για να διατηρήσετε τον εκτυπωτή σε καλή λειτουργία, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το εσωτερικό και το εξωτερικό του εκτυπωτή. Όταν οι περιοχές αυτές είναι βρώμικες, αυξάνεται η πιθανότητα να εισέλθουν σκόνη και υπολείμματα σε λάθος περιοχές.

Για να καθαρίσετε τις εξωτερικές επιφάνειες του εκτυπωτή, χρησιμοποιήστε ένα πανί χωρίς χνούδι. Μη χρησιμοποιείτε σκληρά ή λειαντικά μέσα καθαρισμού ή διαλύτες. Εάν είναι απαραίτητο, μια ήπια λύση απορρυπαντικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φειδώ.

Θα πρέπει να επιθεωρήσετε τον εσωτερικό χώρο μετά από περίπου κάθε τέσσερα ρολά ετικετών. Αφαιρέστε τυχόν ακαθαρσίες και χνούδια από το εσωτερικό του εκτυπωτή χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα.

Συμβουλή # 8: Μην ξεχνάτε να καθαρίσετε την κεφαλή και το ρόλλερ.
Για να καθαρίσετε την κεφαλή εκτύπωσης:

• Ανοίξτε την κεφαλή εκτύπωσης.
• Αφαιρέστε το ρολό και την μελανοταινία.
• Βουτήξτε την μια άκρη μιας μπατονέτας με διαλύτη και απλώστε κατά μήκος των στοιχείων εκτύπωσης από άκρο σε άκρο. (Τα στοιχεία εκτύπωσης βρίσκονται στην καφέ λωρίδα ακριβώς πίσω από τη λωρίδα χρωμίου της κεφαλής εκτύπωσης.) Αφήστε μερικά δευτερόλεπτα για να εξατμιστεί ο διαλύτης.
• Περιστρέψτε το ρόλλερ και καθαρίστε καλά με διαλύτη.
• Βουρτσίστε τυχόν συσσωρευμένα χνούδια και σκόνη χαρτιού μακριά από τους κυλίνδρους.
• Επανατοποθετήστε την κορδέλα και τα μέσα εκτύπωσης και κλείστε την κεφαλή εκτύπωσης.

 

 

Η εταιρία Labelink διαθέτει καταξιωμένα στελέχη στο τεχνικό της τμήμα, με χρόνια εμπειρίας και τα κατάλληλα προσόντα για να κατέχουν με υπευθυνότητα αυτή την θέση. Επίσης παρέχει πλήρεις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και service, καθώς και προτάσεις και λύσεις για κάθε εκτυπωτική σας ανάγκη.
Δεν έχετε παρά να μας καλέσετε στο 2310 301140 για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στον εκτυπωτή σας, καθώς και να ενημερωθείτε για τα προγράμματα συντήρησης μας και την γκάμα των αναλωσίμων μας.