Άρθρα

Κεφαλές θερμικών εκτυπωτών. Όσα πρέπει ξέρετε για το σημαντικότερο εξάρτημα του εκτυπωτή σας!

labelink thermal printheads

Tech tips: Κατανοώντας τον κύκλο ζωής της κεφαλής του θερμικού εκτυπωτή σας

Η κεφαλή είναι ένα πολύ ευαίσθητο και το πλέον σημαντικό κομμάτι κάθε θερμικού εκτυπωτή. Σωστή φροντίδα και συντήρηση χρειάζονται όλα τα εξαρτήματα του εκτυπωτή σας, αλλά είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για την κεφαλή. Στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τον κύκλο ζωής αυτού του, ζωτικής σημασίας, εξαρτήματος.

Η κεφαλή είναι ένα μέρος του εκτυπωτή σας, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και επαφή με τις μελανοταινίες και τις ετικέτες. Συνεπώς φθείρεται και εν τέλει χρήζει αντικατάστασης. Η υγεία και η μακροζωΐα της κεφαλής σας εξαρτάται τόσο απ’την ποιότητα των αναλωσίμων που χρησιμοποιείτε στον εκτυπωτή σας, όσο και από τη σωστή συντήρηση της, κατά τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 Tips για την καλή λειτουργία και μακροζωΐα της κεφαλής σας:

1) Καθαρισμός & Συντήρηση

Καλό είναι καθαρίζεται η κεφαλή μαζί με την αλλαγή της κάθε μελανοταινίας. Χρησιμοποιήστε πανί από ύφασμα που δεν αφήνει χνούδια και δεν τρίβεται σε συνδυασμό με καθαρό οινόπνευμα (90% ή παραπάνω περιεκτικτότητας σε ισοπροπυλική αλκοόλη).

Μην αγγίζετε ποτέ την κεφαλή με γυμνά χέρια, καθώς τα έλαια του δέρματος βλάπτουν την υγεία και τη μακροζωΐα της!

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς για τον καθαρισμό και τη συντήρηση της κεφαλής σας! Με πάνω από 17 χρόνια εμπειρία στους βιομηχανικούς εκτυπωτές είμαστε οι πλέον κατάλληλοι για να την αναλάβουμε!

phmaintain_image002-1
Κεφαλή σωστά συντηρημένη
phmaintain_image004-1
Κεφαλή μή σωστά συντηρημένη

2) Αναλώσιμα

Τα αναλώσιμα που χρησιμοποιείτε στους θερμικούς εκτυπωτές σας είναι ζωτικής σημασίας για την κεφαλή σας και το προσδόκιμο ζωής της. Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένες, ελεγμένες και πιστοποιημένες μελανοταινίες και ετικέτες!

Στη Labelink θα βρείτε πλήρη γκάμα αναλωσίμων για όλους τους τύπους θερμικών εκτυπωτών! Ελάτε να βρούμε ποιο ταιριάζει 100% ακριβώς στον δικό σας εκτυπωτή και τις δικές σας ανάγκες!

3) Περιβάλλον

Οι συνθήκες του περιβάλλοντος λειτουργίας του θερμικού εκτυπωτή σας, είναι εξίσου πολύ σημαντικές για την υγεία της κεφαλής του – όσο και για τις ετικέτες σας!
Είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι συνθήκες υγρασίας-θερμοκρασίας που προβλέπει ο κατασκευαστής του εκτυπωτη σας. Αν ο εκτυπωτής εκτίθεται σε συνθήκες κρύου/ζέστης/υπερβολικής υγρασίας, σκεφθείτε το ενδεχόμενο να τον προστατέψετε εσωκλείοντας τον σε ένα κουτί υπό καταλληλότερες συνθήκες λειτουργίας.

 

H ώρα της αντικατάστασης της κεφαλής

Όπως είδαμε, η κεφαλή είναι ένα ζωντανό εξάρτημα του θερμικού εκτυπωτή σας το οποίο φθείρεται με τη χρήση. Παρ’όλο που ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες θα μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της, κάποια στιγμή θα χρειαστεί αντικατάσταση.
Ανακριβή, μουτζουρωμένα, ή προβληματικά barcodes τα οποία δεν αναγνωρίζονται είναι πιθανά σημάδια ότι η κεφαλή του θερμικού σας εκτυπωτή ίσως να χρειάζεται αντικατάσταση.

Σε εμάς θα βρείτε πλήρη γκάμα κεφαλών, στις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς, για όλους τους παρακάτω κατασκευαστές θερμικών εκτυπωτών:

 • AVERY
 • CAB
 • CARL VALENTIN
 • DATAMAX
 • METTLER
 • MARKEM
 • SATO
 • TOSHIBA – TEC
 • TSC
 • VIDEOJET
 • ZEBRA

Πάντα με την εγγύηση ποιότητας και εξυπηρέτησης της Labelink !